tiistai 16. elokuuta 2016

SAI UA -VARTAAT

Thaimaalaisista sai ua -makkaroista on blogissa jo parikin eri versiota. 
Tällä kertaa makkarat taipuivat grillivartaiksi.


7 kaffirlimen lehteä hienonnettuna
3rkl punaista currytahnaa
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
30g inkivääriä raastettuna
2 sitruunaruohon valkoinen osa hienonnettuna*
4tl kalakastiketta
3tl palmusokeria
2tl valkopippuria
2tl korianterijauhetta
½ nippua tuoretta korianteria
800g porsaan jauhelihaa

4-5 sitruunaruohon vartta vartaiksi*

limetin lohkoja

*käytä vihertävä osa varrastikuiksi ja kahden sitruunaruohon valkoinen osa jauhelihan sekaan

Sekoita kaikki ainekset (paitsi varras-sitruunaruohot ja niistä yli jäävät valkoiset osat) jauhelihan sekaan. Muotoile jauhelihataikina sitruunaruohovartaiden ympärille jämäköiksi pötkylöiksi.

Grillaa kypsiksi, purista päälle limetin mehua ja tarjoile kesäisen thaisalaatin kanssa.


kesäinen thaisalaatti
varhaiskaali
kurkkua
minttua
korianterinkukkia
kesäsipulia

kastike
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
2 linnunsilmächiliä kevyesti murskattuna
2rkl limettimehua
1rkl kalakastiketta

Irrota varhaiskaalista lehtiä "kupeiksi" lautaselle. Pilko kaalin sisäosat ja asettele kaalikuppeihin kurkkusiivujen ja kesäsipulisiivujen kanssa. Koristele mintunlehdillä ja korianterinkukilla ja ripottele päälle kastiketta.

2 kommenttia:

  1. Tää on hieno idea. Grillauskautta odotellessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3!

      Meillä grilli jää talveksi terassille... koska "aina on hyvä sää grillata" :D

      Poista