3 munakoisoa ohuina (½cm) siivuina
3 suurta, mehukasta tomaattia kuutioina
1 sipuli hienonnettuna
3 valkosipulin kynttä hienonnettuna
3 rkl sipulinvarsia hienonnettuna
1tlk (400g) Mutti -tomaattimurskaa
kourallinen tuoreita yrttejä silputtuna (lehtipersilja, basilika, oregano)
½ mieto tai keskivahva punainen chili hienonnettuna
1rkl balsamiviinietikkaa
suolaa
mustapippuria
ekstraneitsytoliiviöljyä
runsaasti parmesaania (suuri lautasellinen) raastettuna
Siivuta munakoisot ja ripottele päälle suolaa. Anna siivujen itkeä 15-30min ja pyyhi sitten talouspaperilla nesteet pois siivujen pinnalta. Paista siivut molemmin puolin pannussa runsaassa öljyssä kauniin kullanruskeiksi.
Valmista tomaattikastike. Kuullota chiliä ja sipuleita öljyssä muutama minuutti ja lisää sitten tomaattikuutiot ja tomaattimurska. Mausta suolalla, pippurilla ja balsamiviinietikalla. Kiehuttele rauhassa ylimääräiset nesteet pois. Lisää lopuksi tuoreet yrtit.
Levitä uunivuoan pohjalle hieman tomaattikastiketta, lado päälle munakoisosiivuja ja ripottele niiden päälle runsaasti parmesaania. Jatka kerrosten kokoamista samaan tapaan, jätä päällimmäiseksi munakoisokerros ja reilu kasa parmesaania. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30-50 minuuttia. Jos paistoksen pinta alkaa tummua liikaa, peita vuoka leivinpaperilla.
Tarjoile itsenäisenä ruokalajina tai lihan lisukkeena - suoraan uunista kuumana tai tiiviimmäksi vetäytyneenä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti