Tämä on Gennaro Contaldon resepti Italialaiset Mestarit -kirjasta.
200 g italialaisia "00"-jauhoja (ja ylimääräistä sirotteluun)
220 g ricottaa
3 munankeltuaista
20 g tuoretta parmesaaniraastetta
hyppysellinen tuoretta muskottipähkinäraastetta
suolaa ja vastarouhittua mustapippuria
kastike:
700 g säilöttyjä luumutomaatteja, kahtia halkaistuina
muutama basilikanlehti
6rkl oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä paksuina viipaleina
Sekoita jauhot, ricotta, munankeltuaiset, parmesaani, muskottipähkinä sekä ripaus suolaa ja pippuria isossa kulhossa pehmeäksi ja kosteaksi taikinaksi. Levitä taikina jauhotetulle työskentelyalustalle ja vaivaa sitä 3-5 minuuttia. Pyörittele taikina käsin pitkiksi ja ohuiksi pötköiksi ja paloittele ne noin 2 cm pitkiksi suorakulmioiksi.
Kiehauta iso kattilallinen miedosti suolattua vettä ja lisää nyytit. Odota, kunnes ne nousevat pintaan, alenna lämpöä ja anna niiden kiehua vielä kaksi minuuttia.
Valmista sillä aikaa kastike. Laita tomaatit ja basilika kulhoon, mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita hyvin. Kuumenna oliiviöljy isossa pannussa ja lisää valkosipuli. Kun valkosipuli alkaa muuttaa väriään, poista pannu liedeltä ja lisää tomaattiseos. Laita pannu takaisin liedelle ja keitä hiljalleen 4 minuutin ajan kunnes seos kuplii.
Valuta nyytit reikäkauhan avulla ja lisää ne tomaattikastikkeeseen. Sekoita kunnolla ja tarjoile heti.