Tulipas pitkästä aikaa kokeiltua uutta thaireseptiä!
Pikapaistetut thaikkuruuat ovat suosikkejani, koska niissä kasvikset on jätetty tuoreen napakoiksi ja liha on mureaa ja herkullista. Tämä resepti oli kuitenkin jäänyt kokeilematta, koska ainekset eivät kuulostaneet hääppöisiltä. Lopputulos olikin hämmästyttävän hyvä. Tässä alunperin kiinalaisessa ruuassa käytetään ilmeisesti säilöttyjä mustia papuja, mutta koska en sellaisia löytänyt, liottelin reilun vuorokauden ajan kuivia mustia papuja pehmeiksi.
1rkl mustia papuja huuhdeltuna ja muussattuna
3rkl kasvis- tai kanafondia
1rkl kalakastiketta
1rkl osterikastiketta
1rkl seesamiöljyä
½tl (palmu)sokeria
3-4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
250g naudan ulkofileetä ohuina suikaleina
½ porkkana tulitikkumaisina suikaleina
muutama vihreä, pitkä papu
2 kevätsipulia leikkattuna vinottain 2,5cm pätkiksi
öljyä paistamiseen
muutama korianterin lehti koristeluun
Sekoita mustat pavut, liemi, kalakastike, osterikastike, seesamiöljy sekä sokeri pienessä kulhossa.
Kuumenna öljyä wokkipannulla ja lisää puolet valkosipulista ja puolet lihasta. Pikapaista 3-4 minuuttia, tai kunnes liha on juuri ja juuri kypsää. Siirrä syrjään ja paista samaan tapaan jäljellä olevat valkosipulit ja lihat. Kun ne ovat valmiit, kaada joukkoon ensin paistamasi ainekset.
Lisää porkkanatikut, muussatut pavut sekä kastikesekoitus wokkipannulle ja pikapaista vielä minuutin ajan. Laita lopuksi sekaan kevätsipulit ja paista vielä muutama sekunti.
Aseta tarjoilulautaselle ja koristele korianterin lehdillä.